Mike

Ik ben Mike van der Linden.
40 jaar en rond mijn 16de met Pencak Silat in aanraking gekomen, toen mijn oom en neef mij eens vroegen of ik mee wilde gaan naar een training.
Dit bleek de Pencak Silat Jokotole school te zijn en pas later hoorde ik dat een vriend van mij al reeds bij deze school trainde.

Nu ja, kort gezegd: na een training volgden er (veel) meer. En het duurde niet lang of nog meer vrienden volgden. Zodat we met zijn allen elke week weer ongeduldig stonden te wachten op de volgende les van bapak Paul.

Na een aantal jaren (en een korte tussenstop) mocht ik naast de training bij bapak Paul ook nog bij bapak Fred aan de slag als assistent. Waardoor er een hele andere wereld voor mij open ging. Want trainen is een ding. Maar het mogen lesgeven is weer een hele andere ervaring. En je leert je leerlingen dan wel de stof maar leert van hen ook weer net zoveel.

Sinds een paar jaar geef ik nu zelf les aan de oudere jeugd.
Dit doe ik, samen met de steun van Florian, met ontzettend veel plezier.
En er gaat niks boven het moment dat je ziet hoe je leerlingen plots de bewegingen en technieken beginnen te begrijpen en het vervolgens op hun eigen manier gaan toepassen.

Indonesische Pencak Silat stijl