Zutphen-Eefde

Jokotole Naga Putih Zutphen-Eefde
Bargeweg 5
7211DC Zutphen/Eefde (De Stuw)
Tel: 06 54781394
Email: Frans Galama en Remy Galama

Over de Jokotole Naga Putih in Zutphen-Eefde
Vader en zoon Galama beoefenen sinds 1995 Pencak Silat. Beiden trainden op de hoofdschool in Haarlem en diverse keren op de moederschool in Madoera Indonesiƫ.

Remy
Wekelijks volgt hij de leraar-trainingen in Haarlem. Gedurende de afgelopen maand september heeft hij van de grandmaster in Indonesiƫ fysieke , geestelijke en spirituele training ontvangen.
Pencak Silat brengt hem het gewaarzijn en het kunnen inzetten van zijn innerlijke kracht in een bewust getraind lichaam met de benen stevig op de grond.
Ook als beroepsmilitair ervaart hij de toegevoegde waarde van deze sport om daar waar het noodzakelijk is, in stressvolle en gevaarlijke situaties, adequaat te reageren met actie of juist met geen-actie.

De lessen van Remy
Zijn gericht op de kracht en flexibiliteit van de Pencak Silat krijger.
Op plezier in het ontwikkelen van kracht en vaardigheid met inzet en discipline.

Frans
Vanaf 2009 geeft hij Pencak Silat les aan de jongeren en begeleiders van het Dagelijks Bestaan in Zutphen en op aanvraag in het bedrijfsleven.
Hij is betrokken bij en gericht op mogelijke ingangen, aansluitingen en verbindingen, daar waar je tegen aanloopt of je niet herkent in de eisen die het leven, de maatschappij, de school of het bedrijf aan je stelt.
De verbinding en integratie van hoofd en hart, binnen en buiten en geest en materie, vormen leidende factoren in zijn leven en werk als coach-trainer in het bedrijfsleven en in zijn Pencak Silat lessen.

De lessen van Frans
Frans is een Sambugan leraar, wat inhoudt dat hij de aansluiting en verbinding legt tussen het dagelijks leven en wijsheidstradities.
In zijn Pencak Silat lessen vormen verschillende achterliggende invalshoeken een integraal geheel.

Gecombineerde lessen
De lessen worden gecombineerd door Frans en Remy samen gegeven, in afstemming op de groep.
Door de verschillende, elkaar aanvullende benadering van hen beiden, zullen de lessen divers en uitdagend zijn.

Indonesische Pencak Silat stijl