Haarlem

Jokotole Naga Putih Haarlem
Houtmanpad 32
2014 AZ Haarlem
Tel: +31 6 52572032
Email: Pendekar Paul J.D. Rovers

Over de Jokotole Naga Putih in Haarlem


In 1976 begon Paul Rovers met Pencak Silat. Hij trainde bij de heren Dirk en Gerrit Philipo in Schalkwijk. In 1983 begon hij samen met Rolf Kalwij en een klein groepje te trainen in Rijsenhout.
Een goede vriend bracht Paul in contact met Glenn Pennock. Glenn had dat jaar voor het eerst getraind in Indonesië (Madura) en na een aantal gezamenlijke trainingen besloten Paul en Rolf zich aan te sluiten bij de Jokotole Naga Putih van Glenn Pennock.

De trainingen werden gegeven in de Kolkstraat in Haarlem. In 1986 ging Paul voor het eerst naar Madura om te gaan trainen bij de Jokotole. Direct daarna opende hij zijn Cabang (school) in Haarlem.
De eerste jaren werd er getraind in gymzaal van de HTS in Haarlem.
Deze zaal moest echter wijken voor extra leslokalen en in samenspraak met de gemeente Haarlem kon de Jokotole Naga Putih trainen in de gymzaal op de Gedempte Voldersgracht.
In 1994 kocht Paul het pand in de Kolkstraat in Haarlem en samen met de leerlingen werd het voormalige winkelpand verbouwd.

Afgelopen jaar is dit pand verkocht maar heeft de Jokotole Naga Putih dichtbij een mooie trainingsruimte kunnen huren. Doordat deze ruimte wat groter is, kunnen nu meer groepen met elkaar trainen. En we verwachten dat hierdoor het niveau en het plezier alleen maar meer zullen toenemen.

Vanaf 1986 tot heden heeft de Jokotole veel demonstraties gegeven in binnen en buitenland. Ook zijn diverse leerlingen Nederlands kampioen geworden, zowel bij de wedstrijden als in de stijlvormen.
Het hoogtepunt was in 2001 toen 5 leerlingen van de Jokotole Naga Putih meededen met de wereldkampioenschappen in Penang (Maleisië). Drie daarvan behaalde de derde plaats met het synchroon lopen.

Nog steeds gaat Paul Rovers met leerlingen trainen op de hoofdschool in Madura. En het trainen daar wordt nog steeds door de leerlingen als een onvergetelijk avontuur ervaren.

Indonesische Pencak Silat stijl